woensdag 19 juni 2013

Campings

www.allecampingsinfrankrijk.nl

kampeerkaart

Huy (120 kilometer van Eindhoven): Camping Mosan, budgetcamping.


Le Gravelotte (La Grave, onderdeel van Marmotte).  2 personen 13,20, extra 3.70

Fontcouverte in Nevache (13 euro voor 5 personen!!?)

Nevache 2

zaterdag 8 juni 2013

Vrijdag 19 juli vertrekt de tour met de Glandon en de Madeleine


Op vrijdag 19 juli krijgen de renners in de 19e etappe te maken met een asfaltbaan die 66,8 kilometer lang omhoog wijst. De finish ligt in een dal op een kleine 1000 meter hoogte. Mooie etappe met o.a. de Glandon en Madeleine!

Tour de France parcours etappe 19: van Bourg d’Oisans naar Le Grand Bornand (204km)


Deze 19e etappe is er eentje! Een lange en (alweer) loodzware Alpenetappe. Misschien kan deze dag zelfs historischer worden dan die van gisteren.

Parcours


Inclusief de aanloop is het vanaf Bourg d’Oisans, sinds 1969 zo’n beetje de bakermat van de Alpenritten in de Tour, ruim 30 kilometer klimmen naar de top van de Glandon op 1.924 meter. De eigenlijke klim is 21,6 kilometer lang en kent een gemiddelde stijging van 5,1%. Na een afdaling van 30 kilometer staan de renner aan de voet van de Madeleine. Een mooie naam voor een nare piek, die dit jaar overigens haar zilveren Tour de France-jubileum. Eregast op dit feestje is de renner die, na de lange afmattende klim van 19,9 kilometer met een gemiddelde stijgingspercentage van 7,9%, het eerst bovenkomt op 2.000 meter.

Na de vrijage met deze ijskoningin volgt een lange afdaling. Vanaf kilometerpaal 130 krijgen de coureurs de Col de Tamié (8,6 kilometer, 6,2%) en de Col de l'Épine (6,1 kilometer, 7,6%) voor de wielen, waarna ze aan de laatste klim beginnen: de Col de Croix Fry. Om daar, op 1.477 meter hoogte, te komen moeten ze een 11,3 kilometer lange klim van een gemiddelde stijging van 7% verteren. Op zich goed te doen, maar met de Glandon en de Madeleine in de kuiten sta je er toch wat minder onbevangen tegenover.

Na een halve kilometer dalen, finisht het peloton in Le Grand Bornand. Het wordt geen vroegertje.



Tour vertrekt op zaterdag 20 juli van Annecy naar Semnoz

Op zaterdag 20 juli rijdt het Tour peloton van Annecy naar Semnoz. Met 125 kilometer een korte etappe, maar dat wil niet zeggen dat we geen vuurwerk mogen verwachten. Juist wél! Vandaag is de allerlaatste kans om ten aanval te trekken en de bergen nodigen daartoe uit.

Tour de France parcours etappe 20, van Annecy naar Semnoz (125 km)



Rolf Graf, zegt dat u iets? De naam Albert Contador doet vast meer belletjes rinkelen. Beide renners wonnen een etappe in de vertrekplaats van vandaag: Annecy. Graf in 1959 en El Pistolero zegevierde vier jaar geleden in de tijdrit rond La Lac d’Annecy.

Parcours


Nu slingert deze etappe zich de bergen rond het meer in, dat overigens 18.000 jaar geleden ontstond na de laatste ijstijd. De renners zullen het steeds kleiner zien worden en al na 12,5 kilometer fietsen arriveren ze bovenop de eerste col: Côte de Puget, op 796 meter.

Na de ongecategoriseerde beklimmingen van Col de Leschaux (944 meter), Côte de Aillons-le-Vieux (992 meter) en Col des Prés (1142 meter) volgt een afdaling die de renners weer tot meerniveau brengt.

Nogmaals buigt het asfalt omhoog. De beklimming van Col du Mont-Revard (1.463 meter) is met een gemiddeld stijgingspercentage van 5,6% geen lastige, maar door de lengte van 16 kilometer zal het hier wellicht toch al duidelijk worden wie er straks in de grote finale van deze Tour nog brokken kan maken.

Hoewel. Het is niet ondenkbaar dat er op de allereerste klim al iemand vandoor is gegaan. Het zou mooi zijn. Een beetje in de geest van Contador die in 2011, in de korte etappe over de Télégraphe en Galibier en met de finish op de Alpe d'Huez, al direct de aanval koos zodra het bergop ging.

Semnoz


Pièce de résistance van deze 20e etappe van de Tour de France van 2013 is de beklimming naar skioord Semnoz. Die is 10,7 kilometer lang en stijgt gemiddeld met 8,5%. Tussen 2 en 3 kilometer zit het steilte stuk (10,5%). Dan vlakt de klim af, om tussen 5 en 7 kilometer weer met 9,5% om flinke krachtinspanningen te vragen. Mocht er nog niemand in de aanval zijn, is dit een mooi punt voor de mannen die nog wat willen, én kunnen. Tussen 8 en 9 kilometer gaat het dan weer met 9,5% omhoog. De finish is getrokken op 1.655 meter boven zeeniveau.